De Cees Bol Classic

Ook in de winter fietsen wij (als het weer het toe laat uiteraard) als BikeTeam BNWL lekker door! Zo zijn er de strandrijders en de gravelrijders. 

Afgelopen zondag hadden wij met 7 leden om 0900 uur afgesproken in Almere (uiteraard starten wij eerst met koffie) om de Gravelroute: Cees Bol Classic XL te gaan rijden. 

Voor de mensen die Cees Bol niet kennen, hij is een professionele wielrenner (en een echte Zaankanter! ūüôā. Zijn profcarri√®re begon hij bij Sunweb en de renner heeft inmiddels¬†aardig wat overwinningen achter zijn naam gezet.¬†

Deze prachtige (door hem bedachte) route (ca 95 km) loopt door het Gooi met zeer weinig verharde wegen. Vooral veel zand- en schelpenpaden, geen singletracks (smalle mountainbike paden) Uitstekend voor de gravelbikers. Door het bos naar Bussum.

Door Bussum volgt de route rustige fietspaden naar Naarden-Vesting, daarna neemt de gravel (ca 50 km) het over. Heerlijk!

Onderweg zijn we gestopt bij “Buiten In de Kuil” in Lage Vuursche om daar een heerlijk bakkie cappuccino/koffie met (uiteraard) appeltaart te nuttigen¬†

om de koolhydraten weer aan te vullen.

De laatste 40 km nog even over het asfalt richting Almere gereden, waar een overheerlijke kippensoep klaar stond en we

met z’n allen nog genoten van deze mooie dag!

Wil jij ook een keer mee op je gravelbike, je strandfiets of lekker op je racefiets?

Meld je dan nu bij ons aan!

Hartelijke groet,

BikeTeam BNWL