Ronde van Noord Holland 2024

Daar gingen we weer! De Ronde van Noord-Holland 2024. Vaste prik op de BNWL kalender!

Met 5 wielrenners van BNWL verzamelden wij om 0800 uur bij een clubgenoot in Purmerend. Wij werden (zoals elk jaar) opgevangen met koffie, krentenbollen en bananen. Erg gezellig om zo de dag op te starten met elkaar.

Vanuit daar reden we naar de start op de Koemarkt in Purmerend.

De routes startten vanuit Alkmaar, Hoorn of Purmerend, waar deelnemers zich konden verheugen op 85, 110 of 160 kilometers langs de mooiste plekjes van de provincie. Met deze lentetocht zorgde Sportorganisatie Le Champion er weer voor dat talloze fietsers de pedalen rond trapten. De weersomstandigheden zorgden voor een ware uitdaging voor de fanatieke deelnemers. Erg veel wind, regen en af en toe een beetje zon achter de wolken. Maar dat mocht de pret niet drukken!
In Heemskerk stonden nog 2 wielrenners van BNWL om aan te sluiten bij ons. Yes, trappen maar!
Met de 160 km kwamen wij bijna in elke uithoek van de provincie, langs pittoreske dorpjes, de Noordzeekust bij Petten en kleurrijke bloemenvelden, genietend van al het moois dat deze rit te bieden heeft. 

Bij de verzorgingsposten konden wij bij Restaurant ’t Anker in Kolhorn en bij IJsclub Kees Jongert nieuwe energie opdoen. Hier stonden de vrijwilligers klaar om ons te voorzien van een gevulde bidon en uitgebreide ravitaillering. De stop was kort bij de verzorgingsposten aangezien het best koud en nat was om lang te blijven staan.


Na het trotseren van de stevige noordenwind en de regenbuien onderweg konden we bij de finish (volgens traditie) het unieke Ronde van Noord-Holland tegeltje in ontvangst nemen, als herinnering aan onze prestatie. Ter ere van het 50-jarige jubileum van de lenteklassieker ontving iedere deelnemer een extra cadeautje bij de finish: een Ronde van Noord-Holland bidon. 

Ondanks het slechte weer, hebben we met elkaar weer een mooie rit gereden!

Op naar de volgende mooie rit met BNWL!

Groetjes,

BikeTeam BNWL