BNWL September Weekend 2023

Waar we onszelf al maanden op verheugden was eindelijk zover. Ons jaarlijkse BNWL (weekend) uitje.

Twee dagen wielrennen en gezellig met elkaar zijn in een mooie omgeving!  Drenthe!

Vrijdag 22 sept jl. verzamelden we ons rond 1600 uur bij de groepsaccommodatie De Polle in Diever. We waren met 19 personen. 13 Personen verbleven in de groepsaccommodatie, 2 hadden hun camper meegenomen en 4 personen een eigen tentje. Allemaal vlak naast de accommodatie op een apart grasveld.

De club zorgde voor de koffie, chips etc en verder had iedereen wat meegenomen. Voldoende eten en drinken. Wij kwamen dit weekend wel door!

Toen iedereen zijn plekje had gevonden en waren geïnstalleerd hebben we met elkaar een drankje gedronken aan de picknicktafel en zijn we rond 1730 uur naar de Bospub in Dwingeloo gereden om wat te eten. Na het eten weer terug naar ons kamp en rondom het kampvuur nog “wat” gedronken, gezellig gekletst en erg veel gelachen! Wat een ontzettend gezellig begin van ons weekend, dit beloofde wat voor de rest van ons weekend 🙂

Iets te laat, iets te veel gedronken en met pijn in onze kaken van het lachen zijn we ergens rond (?) naar bed gegaan.  Zaterdag om 0830 uur stonden er heerlijke broodjes, beleg en gekookte eitjes op ons te wachten. Tijdens het ontbijt werden de routes gedeeld en besproken. 

Er was voor zowel zaterdag als zondag een “korte” route (100 km + 66 km) en een lange route (140 km + 113km).  De wielrenners van de “korte” route starten ca 1 uur later dan de wielrenners die kozen voor de lange route 

De wielrenners kwamen na een aantal km’s weer bij elkaar op een lunchplek waar we samen wat aten en daarna weer de laatste km’s aflegden. Sommige wielrenners van de lange route kozen ervoor om na de pauze met de anderen van de “korte” route mee te rijden. Helemaal prima en natuurlijk ook leuk om met anderen te fietsen. De mooie routes gingen langs Hunebedden, Nationale parken en door leuke oude dorpjes. 

Er waren ook stukken waar je over stroken kasseien fietste (denderde). Velen van ons vonden dit prachtig maar een aantal vonden het vreselijk om zo door elkaar geschud te worden. Voor hen was er een alternatieve route bedacht . Op zaterdag kwam het de laatste 50 km helaas met bakken uit de lucht. Zeiknat kwamen we aan op ons kamp maar na een lekkere douche was iedereen weer opgefrist en lekker warm.

Zaterdagavond hadden we een pizza workshop. Zelf je eigen pizza maken. In eerste instantie toen wij terugkwamen en zeiknat geregend waren hadden we daar natuurlijk helemaal geen zin in. Maar de renners van de “korte” rit waren eerder terug en hadden al heel veel voorwerk (groenten gesneden) gedaan wat heel fijn was!

Na ons voorgerecht (bruchette) zijn wij onze pizza gaan maken. De pizza’s waren goed gelukt en smaakten ons zeker wel. Ook het toetje (ijs met allerlei lekkers erbij) ging er best in. Het werd deze avond geen kampvuur, iedereen was best een beetje moe van deze dag (vooral van de avond daarvoor denk ik…) Na een toetje en een bakkie koffie zijn we rond 2200/2230 uur allemaal richting bed gegaan.

Zondagochtend om 0800 uur zaten we weer fris en fruitig aan het heerlijke ontbijt (gesponsord door de club) waarna wij rond 0900 uur weer op de fiets stapten om lekker te gaan wielrennen. Het zonnetje scheen en het werd rond 10.00 uur ook aangenaam qua temperatuur. Na een aantal km’s hadden we een stop en zijn we aan de koffie met appeltaart gegaan, heerlijk in het zonnetje!

 

Rond 1430 uur was iedereen weer terug op het kamp en hebben we nog wat gedronken en nagepraat over dit ontzettend leuke weekend, waarna iedereen weer zijn eigen kant op ging. In de avond nog even wat appjes over en weer met foto’s en filmpjes en om iedereen nog te bedanken voor al de gezelligheid. 

Voor het BNWL weekend 2024 staat Nijmegen op de planning.

Wij kunnen nog heel lang nagenieten van deze 2 onvergetelijke mooie dagen die veel te snel voorbij gingen!

Op naar ons volgende uitje!

Groetjes BikeTeam BNWL