Saxo Dam tot Dam Fietsclassic

Slechts 1 x per jaar is het mogelijk om door de IJtunnel te fietsen, namelijk tijdens de Dam tot Dam FietsClassic.

Dit jaar was het evenement op zondag 17 september. En natuurlijk deed BNWL hieraan mee! 🙂

Je kon bij deze klassieker kiezen uit verschillende routers (40, 60. 85, 105 en 150 km). Wij kozen voor de 150 km. Bij elkaar blijven en elkaars tempo aanhouden.

Om 0720 uur hadden we met elkaar (wij waren met z’n zessen) afgesproken bij de Hempont om de pont van 0730 uur te nemen  naar Amsterdam. Rond 0815 uur (je kon starten tussen 0800-0900 uur) gingen wij fris en fruitig van start vanaf de Dam richting de IJtunnel.

Geweldig, fietsen door de IJtunnel! Wat een gave ervaring!

Afhankelijk van de gekozen afstand, trapten we door het prachtige Noord-Hollandse landschap en langs pittoreske plaatsjes zoals Monnickendam, Edam, Volendam, Schoorldam en nog meer ‘dammen’.

Onderweg genoten wij van de goede verzorging bij de gezellige verzorgingsposten. Alles was aanwezig, van kaasstengels, energydrink, ontbijtkoeken, bananen tot aan krentenbollen etc…) Net wat wij even nodig hadden na een aantal km’s.

We finishten weer op de Dam in Amsterdam, deze was omgetoverd tot een waar fietswalhalla. Hier konden we onze medaille in ontvangst nemen, napraten en uiteraard proosten op onze prestatie.

Na een gezellig uurtje met leuke muziek, gingen we met elkaar weer richting de Hempont om huiswaarts te keren.

Wat een geweldige dag was dit weer!

BikeTeam BNWL