Ronde Westfriese Omringdijk 2023

De 12e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk, waar wij als BNWL-team natuurlijk ook weer bij waren! Het was een prachtige zonnige dag. Beetje drukkend warm (Vooral als je stil stond, tijdens het fietsen hadden we hier weinig last van, dus doortrappen maar 😉)

Om 0815 uur waren we met 9 wielrenners bij de verzamelplek vlakbij de start in Alkmaar. Startbewijs + stempelkaart ophalen, bakkie koffie en klaar om te gaan!

Je kon kiezen uit de routes van 50, 80 of 135 km. Onze groep had zich opgegeven voor de 135 km en kon starten tussen 0800-0950 uur. Voor de andere routes was de start later, zo hadden we geen last van grote drukte (2000 fietsers in totaal) en was het fijn verspreid.

Rond de klok van 0830 uur zijn we met z’n allen vertrokken om te gaan slingeren over de monumentale Omringdijk, door schilderachtige dorpjes, genietend van de Westfriese cultuur. Het zonnetje schitterde mooi over het water, wat de uitzichten des te mooier maakten.

Onderweg werden wij ingehaald door een groepje van 3 wielrenners die er best de vaart in hadden.

Kom op, aansluiten…De rest van de route hebben we elkaar afgewisseld en om en om het kopwerk gedaan. Ging super lekker! Ook dit jaar werden we onderweg bij de 4 stempelposten (Hoorn, Enkhuizen, Medemblik + Schagen) weer in de watten gelegd. 

Energydrank, krentenbollen, kaasstengels, Snelle Jelle en bananen. Lekker wat voer om weer op te laden.

Rond 1330 uur kwamen wij binnen, 135 km in the pocket, wat ging dat lekker 🙂 

Medaille ophalen en lekker nog even een koud biertje, voordat wij met z’n allen weer voldaan naar huis gingen.

Op naar nog veel meer van deze mooie ritjes met BNWL!

Groetjes,

BikeTeam BNWL