Alpe D' Huzes

Beste collega’s, ik heb afgelopen donderdag de Alpe d’ huzes gefietst. Ik moest om 3.30 uur verzamelen op de berg bij de finish voor de afdaling naar de start. Iedereen die op de berg sliep moest om dit tijdstip verzamelen. Het was 8 graden en donker toen we aan de afdaling begonnen. Onder begeleiding van motoren gingen we afdalen in het donker. Halverwege werd het mistig en begon het te regenen. Beneden aangekomen was ik zeiknat en koud. We fietsten naar het dorp beneden aan de voet van de berg. Daar was de start om 4.30 uur. We waren om 4.10 uur beneden in het dorp en moesten 20 minuten wachten in de kou en regen. Eindelijk mochten we beginnen en bij de start stond het vol met mensen die ons aanmoedigen. Vlakbij de voet van de berg terugschakelen naar mijn lichtste versnelling en 11,5% de berg op. De eerste drie bochten zijn het zwaarst en daarna is het klote. In bijna elke bocht stonden mensen ons aan te moedigen en hadden ze kaarsen neergezet. Bijna boven werd het ook nog 11% steil. Daar tussen ongeveer 9%. Boven aangekomen stond mijn vriendin op mij te wachten met drinken en eten. 

Ik was zeiknat en heb mijn jas uitgedaan en mijn regenjas aangetrokken. Even wat eten en weer naar beneden afdalen. Was steenkoud beneden aangekomen en had kramp in mijn handen van het remmen. Een lekker warm bouillon soepje gedronken en mijn banden nog op laten pompen, sanitaire stop en weer de berg op. Regende nog steeds, maar was wel al licht. Stonden meer mensen op de berg en in verschillende bochten had je muziek en eten en drinken. Boven aangekomen ging ik naar mijn appartement douchen en droge kleren aan. Even goed gegeten en naar de massage ruimte gegaan. Had een beetje last van mijn onderrug en heb mijn kuiten los laten masseren. Daarna weer terug naar mijn appartement. Fiets gepakt en regenjas aan en weer naar beneden gegaan. Was inmiddels droog,maar de weg nog nat en glad. Moesten rustig afdalen. Beneden weer soepje gedronken en sanitair gegaan. Lekkere pannenkoek en stroopwafel genomen en weer naar boven. Mijn vriendin was afgedaald naar bocht 7 met een lift. Daar aangekomen even gestopt. Op de foto samen, wat eten en weer door. Boven aangekomen meer last van mijn onderrug. In de tent naast de finish even goed gegeten. Droge kleren aan gedaan en weer naar beneden. Weg was inmiddels droog en het zonnetje scheen. Kon nu hard naar beneden. Beneden weer soepje en gegeten. Vierde keer omhoog. Was beneden inmiddels 24 graden. Halverwege de beklimming begon het keihard te regenen. Regenjas aangetrokken en weer verder. Boven aangekomen erg last van mijn onderrug en weer zeiknat. Had besloten dat het genoeg was geweest. Lekker gedoucht en nog even bij de finish gekeken. Daarna lekker gegeten en naar bed kapot. Was een super ervaring en gezellig.