Friese Elfstedentocht 2023 met BNWL

Zondag 28 mei. 

Om 1500 uur verzamelden een aantal van ons op de Boerencamping Half-Hichtum in Bolsward.

Tentjes opgezet, camper op zijn plaats en daarna in het zonnetje lekker met z’n allen genoten van een drankje.

Nog even het stadje in geweest om wat te drinken, beetje te feesten op het gezellige plein met livemuziek en daarna naar een pizzeria om wat te eten. Wat een gezelligheid in Bolsward. De Friezen hadden er zin in, net zoals wij! 🙂

Maandag 29 mei.

Na een wat onrustig nachtje door de herrie van de kikkers (tenten stonden naast een sloot…) stonden we toch best fris op om 0630 uur.

Een bakkie koffie en een krentenbol doen ook wonderen.

Rond 0715 uur richting de start waar wij tegen 0800 uur mochten beginnen aan onze km’s.  Gelukkig hadden wij lekker weer, het zonnetje liet zich regelmatig zien.

Niet alleen op maar ook zeker langs de route is het 1 groot feest! In bijna ieder dorp en iedere stad is wel iets te beleven op deze dag. Van muziek tot aanmoedigingsspandoeken en extra eten of drinken, ook het publiek is niet weg te denken bij dit gigantisch evenement.

Wat een gezelligheid overal! 

Deelnemers die de tocht uitfietsen (natuurlijk hebben wij dit gedaan!) krijgen een unieke herinneringsmedaille. Na het in ontvangst nemen van de medaille gingen wij met z’n allen op de foto.

Daarna weer op naar de camping (sommigen naar huis ivm het werk de volgende dag)

Wij hebben deze mooie dag afgesloten met een heerlijk drankje en hebben met elkaar terug gekeken op deze geweldige ervaring!

Groetjes,

Biketeam BNWL