Zaterdag 22 april 2023 de Ronde van Noord-Holland met Biketeam BNWL

Zaterdag 22 april 2023 de Rond van Noord-Holland met Biketeam BNWL

Om 0800 uur verzamelden wij bij Gino, 1 van onze fietsmaatjes uit Purmerend. Hij had voor ons een heerlijk bakkie koffie, bananen en krentenbollen voordat wij naar de start reden.

16 Fietsers van BNWL genoten, naast nog ca 4500 fietsliefhebbers, van de typisch Noord-Hollandse dorpjes, kleurrijke tulpenvelden en knalgroene polders tijdens deze tocht.

Na de start vanuit Purmerend was het 85, 110 of 160 kilometers lang genieten langs de mooiste plekjes van onze provincie.

Onze fietsers van de 110 en 160 km starten om 0830 uur, waar zij werden uitgezwaaid door de fietsers van de 85 km. Zij starten om 0900 uur.

De fietsers aan de lange afstand, 160 km., tikten bijna alle hoeken van de provincie Noord-Holland aan. Via typisch Noord-Hollandse dorpjes, langs de Noordzeekust bij Petten en kleurrijke bollenvelden was het volop genieten van al het moois. Het weer was prima, beetje bewolkt met af en toe een zonnetje. De regen in het laatste uurtje mocht de pret niet drukken.

De 85 km en 110 fietsers waren vooral te vinden op de dijkweggetjes langs de molens en weides.

Onderweg werden wij verwend bij de verzorgingsposten. Energiedrank, koeken, zoute lekkernijen, krentenbollen en bananen waren er om ons van wat energie te voorzien. Goed geregeld!

Eenmaal aangekomen bij de finish konden de fietsers het unieke Ronde van Noord-Holland tegeltje in ontvangst nemen. Wel verdiend!

Wat een prachtdag was dit weer met onze club! Heerlijk gereden op een prachtige route. Moe, nat maar voldaan weer richting huis.

Volgend jaar zijn wij zeker weer aanwezig bij de 50e editie van de Ronde van Noord-Holland welke wordt gereden op zaterdag 20 april 2024 (inschrijving start medio november)

Groetjes van het Biketeam BNWL 🙂