Langs de kust met de club

Om 0915 uur verzamelden 7 personen zich bij de Watertoren in Assendelft voor een rondje van ca 85 km. 

richting Noordwijkerhout.

Twee personen wilden graag ca 50 km fietsen ipv 85 km en het plan was om onderweg ergens af te haken om weer terug te fietsen.

 

Helaas was er een afmelding van 1 persoon van deze 50 km, waardoor de ander besloot om toch met ons mee te fietsen en dan maar even kijken waar hij zou stoppen of niet 😉

Om 0940 uur Pontje Buitenhuis genomen waar 1 fietser op ons stond te wachten aangezien zij aan de andere kant van het kanaal woont.

Helaas….de start liet even op zich wachten aangezien er een lekke band was. Natuurlijk was al het materiaal mee en hulp genoeg, dus we waren zo op pad.

 

Brrrrrr……..het was best koud met ook een erg frisse wind. Gelukkig hebben we een aantal goede “kop” mannen die elkaar afwisselen, dus het was te doen voor de achterrijders 🙂

We kwamen aan bij het Kopje van Bloemendaal. Dat was even zwoegen voor sommigen, best steil. 

Aangezien het Kopje 2 x in de route zat (heen- en terugweg) dacht 1 van de fietsers dat hij het Kopje 2 x achter elkaar moest doen (vast niet de gedeelde route goed bekeken 🙂) Na wat heen en weer gerij van een paar van ons was hij gevonden! 

 

Doortrappen naar Noordwijkerhout. Op de terugweg hebben we een stop gemaakt bij pannenkoekenhuis Oase in Vogelenzang. Heerlijk buiten in de zon gezeten, genieten! We hebben uiteraard appeltaart met cappucino besteld en zelfs een pannenkoek. Na ca een uurtje zijn we weer op de fiets gestapt om ons laatste stuk (ca 35 km) af te maken (+ nog een keer Het Kopje….)

 

Wat hebben wij weer genoten en verheugen ons nu alweer op de volgende rit!

 

Groetjes Team BNWL