Ronde van Arnhem

Beste Bike collega’s,

8 april 2018 was het zover. De ronde van Arnhem. Op het moment van inschrijven leek het mij zo logisch om de 120 te gaan fietsen, en hoe dichter ik bij deze datum kwam hoe logischer dat leek.

Bij het opstaan werd al direct duidelijk dat het een prachtige dag ging worden. Weinig wind, een stralend zonnetje en een heerlijke temperatuur. Ik kwam zo tegen 09:00 aan bij het Gelredome, waarvan de parkeerplaatsen al aardig gevuld raakten. Ik was verrast door de grote verschillen tussen de rijders. Een paar Bourgondi√ęrs zoals ondergetekende, maar ook gasten met lijven die moeiteloos zouden passen in een echte KNWU wedstrijd.

Even een laatste check: 2 banaantjes; 2 snelle Jelle; 3 binnenbandjes; bandenlichters en een pompje. Ik ben er klaar voor!! Van het Gelredome was het enkele kilometertjes naar de start tegenover de superstore van Mantel in Arnhem. Garmin aangezet en gaan.

Zoals je hierboven kunt zien liep de weg op vanaf km 25, en zeker vanaf 35 aardig vals plat omhoog. Ik zag niets aan de weg, maar wel aan de hartslagJ. Op 40km mijn eerste lekke band. Shoot, daar ging de groep waar ik zo lekker kon aanhaken. Buitenband gecontroleerd (was prima) binnenbandje er in, en na 200 meter weer lek! Nu zat er wel een steentje in de band, hup nieuw bandje er in, 50 meter rijden weer lek!!

De weg stond vol met reparerende rijders…. Wat een nare steentjes. Nog maar 1 bandje over….. Spannend. Opstappen, 50 meter en daar was de band weer leeg. Helaas bleek dit een bandje te zijn met een te kort ventiel, en daar stond ik. Uiteindelijk heb ik gebeld met Mantel en daar werd mij verteld dat er hulp onderweg was.

Na 15 minuten kwam Laurens zich voorstellen. Hij vond het ook wel gek dat ik drie keer achter elkaar lek reed, en kwam er achter dat er een scheur in het canvas zat, vlak boven de velgrand. Hij gaf mij twee nieuwe binnenbanden én een nieuwe buitenband (gratis, met de groeten van MantelJ) en ik kon weer verder.

Intussen was de Garmin er al van overtuigd dat de rit was be√ęindigd en startte ik de boel weer op voor de tweede rit.

Na in totaal 85 km ontstond de volgende combinatie, een flinke vermoeidheid door het gebrek aan trainingskilometers en de opdoemende Veluwezoom (Posbank)… Maar wat een prachtige omgeving!! Een mooi stukje buitenland op goed een uur rijden van mijn huis. Wat een ontdekkingJ

Hier links sta ik bovenop de Posbank. En de afdaling was heerlijk!!

Hieronder nog het profiel van het tweede gedeelte van de rit.

Uiteindelijk de 120 km met een gemiddelde van ongeveer 25 km per uur afgelegd. Met dank aan de mede-tourrijders die mij uit de wind hebben gehouden. Helemaal op, maar zeer tevreden.

Eenmaal thuisgekomen trof ik een brandende BBQ en een koud biertje aan.