Dam tot Dam Fietsclassic

Op zondag 22 september 2024 namen Karin, Marco ZB, Marc en Erwin deel aan de Dam tot Dam FietsClassic, waarbij ze de indrukwekkende 160 kilometer fietsten. Het was een dag vol mooie routes, uitdagingen en bijzondere momenten. De route voerde het viertal langs iconische plekken, waaronder de passage door de IJ-tunnel, wat voor veel deelnemers een hoogtepunt is.

De Start

De groep begon de tocht vol goede moed. Vanuit Amsterdam reden ze door de IJ-tunnel, een unieke ervaring die de Dam tot Dam FietsClassic zo bijzonder maakt. Al vroeg in de tocht, rond de 20 kilometer, werden ze aangemoedigd door Marco MB, die speciaal langs de route stond om zijn vrienden te ondersteunen. Zijn aanwezigheid gaf de groep een extra boost om verder te gaan.

Eerste stop: Alkmaar

De eerste geplande stop was in Alkmaar, op ongeveer 60 kilometer van de start. Hier besloot Marco ZB, die herstellende was van een griep, om de tocht te beëindigen en naar huis te gaan. Ondanks zijn inspanning om deel te nemen aan de tocht, merkte hij dat het verstandig was om niet verder te gaan, gezien zijn nog niet volledige herstel. De rest van de groep moedigde hem aan en waardeerde zijn inzet tot dat punt.

Het vervolg: Naar de finish

Na de stop in Alkmaar vervolgden Karin, Marc en Erwin hun tocht. Het tempo was goed en de sfeer zat er ondanks de lange afstand prima in. De route bracht hen door prachtige landschappen en gezellige dorpjes, waarbij het weer meewerkte en de omstandigheden ideaal waren voor een lange fietstocht. De groep bleef samen en zorgde ervoor dat iedereen elkaar steunde tijdens de pittige stukken, vooral op de momenten dat de benen vermoeid raakten. De gezamenlijke inspanning en het kameraadschap waren de sleutels om de rit tot een goed einde te brengen.

De Finish

Na een lange dag vol fietsen, bereikten Karin, Marc en Erwin uiteindelijk de finish. Met 160 kilometer in de benen was de voldoening groot. Ondanks de uitdagingen onderweg, zoals de vroegtijdige uitval van Marco ZB, kan het team terugkijken op een geslaagde dag. Het was een mooie prestatie en een onvergetelijke ervaring voor iedereen die heeft deelgenomen.

Slotwoord

De Dam tot Dam FietsClassic van 2024 was wederom een evenement om niet snel te vergeten. Met de unieke IJ-tunnel ervaring, de aanmoedigingen langs de weg van Marco MB, en de doorzettingskracht van Karin, Marc en Erwin, was het een dag vol hoogtepunten. Hoewel Marco ZB de volledige 160 kilometer niet heeft kunnen voltooien, is zijn inzet bewonderenswaardig en was zijn aanwezigheid een waardevolle toevoeging aan het team.