Eilandspolder veld toertocht

06.30 de wekker gaat,
thermometer geeft -3 aan. Daar gaan we dan snel het warme bed uit en een stevig ontbijt naar binnen werken. 08.00 heb ik afgesproken in de Rijp met mijn maat om gezamenlijk naar de start te fietsen. Eenmaal aangekomen bij de kantine nog even snel een lekker warm bakkie koffie naar binnen, de thermometer geeft tenslotte nog niks anders aan. Daar gaan we dan, althans dat dachten we. Door de dorps chef zijn we begeleid naar de kerk in de rechterstraat, daar heeft hij nog een te gekke speech gehouden waarbij alle sponsoren en boeren bedankt werden. Hoppa gas erop, ik begon redelijk vooraan maar merkte al snel dat dit zware jongens waren en ik dit niet bij zou benen 35 km lang. Beetje afzakken en mijn eigen tempo gaan rijden. De dorpen die we allemaal gepasseerd zijn geen idee, maar daar was het weiland, ja hoor door de blubbert/opgevroren volgas de dijk op. Voor mij een nieuwe ervaring, ontzettend zwaar zwoegen op sommige stukken ging mijn wiel tot bijna aan zijn naaf erin. De stukken door het weiland werden afgewisseld met stukjes over asfalt, daar kon ik mooi even op krachten komen om vervolgens weer de blubber in te gaan. Op een gegeven moment fietsen we het pad van een boerderij op, ik dacht waar gaat dit heen en ja hoor we gingen door de koeienstal waar de koeien stonden. Ontzettend leuk om te doen, de koeien renden als het ware met je mee naar de uitgang. Af en toe kijkend op mijn horloge dacht ik, oké nog 10km, nog 5km nu is het echt niet meer ver. Nauw dat heb ik geweten de laatste 5 km was afzien, er waren er mij veel voor geweest waardoor de blubber tot een soort van modderpoel was omgedoopt. Eenmaal bij de finish was ik volledig bepakt en 5 kilo zwaarder van de blubber die ik en mijn fiets met ons meedroeg. De brandweer stond klaar om de fietsen af te spuiten, ik dacht mooi dan kan de fiets schoon de auto in. Zij het niet dat ik mijn linker voet niet los kreeg en ja je raad het al, ik helde over naar links. Daar lag ik dan, de hele weg goed gegaan en bij de finish viel ik om…… hoppa fiets schoongespoten en snel naar een warm huis waar wij lekker hebben gegeten en zijn opgewarmd.

Al met al een leuke rit met uitdagende stukken erin!

Groet Ricardo